Na vsebino

Družba Beti z dobičkom

Leto 2016 je bilo za metiško Beti uspešno, saj se je prodaja povečala za približno 5% glede na leto 2015. V letu 2016 so imeli skoraj 10 milijonov € prodaje, ustvarili pa so za pol milijona € dobička. Izvršna direktorica družbe Beti Maja Čibej je ob tem povedala, da je rast dobička predvsem posledica ugodnega tečaja ameriškega dolarja in ugodnih cen surovin, ki pa se letos že dražijo. Glede na to ob petodstotni rasti prodaje letos načrtujejo veliko manj oz. približno 100.000 € čistega dobička.

Lani so posodabljali strojno opremo, posodobili so tudi kotlovnico in prešli na čistejše ogrevanje s plinom. Za naložbe so namenili približno 400.000 €, podoben znesek bodo zanje namenili tudi letos.

Leto 2016 je družba zaključila s 152 zaposlenimi, trenutno je zaposlenih 165 ljudi, še vedno pa iščejo nove delavce, predvsem operaterje na strojih, ki pa jih navkljub veliki nezaposlenosti v Beli krajin ne dobijo.

Video izjavo Maje Čibej, izvršne direktorice družbe Beti si lahko ogledate TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj