Na vsebino

Državno tekmovanje iz matematike

V soboto, 22. aprila 2017, je potekalo državno tekmovanje iz matematike, ki je bilo za tekmovalce iz dolenjske regije organizirano na Srednješolskem centru Novo mesto. Med najboljše matematike v državi so se je uvrstilo 7 črnomaljskih srednješolcev iz vseh treh izobraževalnih programov.

V tekmovalni skupini A, ki je namenjena gimnazijcem, so nas zastopali Urša Konda in Anže Rom iz 1. aG, Jani Kure iz 2. bG ter Jani Metež iz 4. aG. Vsi štirje so osvojili srebrno Vegovo priznanje.

V tekmovalni skupini B, ki je namenjena dijakom srednjega strokovnega izobraževanja, sta nas zastopala Luka Bahor in Erik Šterk iz 1. ST. Erik bo za svoj rezultat prejel srebrno priznanje.

V tekmovalni skupini C, ki je namenjena dijakom srednjega poklicnega izobraževanja, se je na državno tekmovanje uvrstil Kristjan Rožmarin iz 1. OK, ki si je prav tako prislužil srebrno priznanje.

Mentorji, člani aktiva matematikov Desanka Kambič, Jasna Kvenderc in Tilen Šetina, iskreno čestitamo vsem dijakom za dosežene rezultate.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj