Na vsebino

Srečanje s pisateljico Ido Mlakar

Z neposrednim pripovedovanjem in branjem v živo otrokom naklonimo ne le svoj čas, ampak posredno tudi svoje doživljanje in ljubezen do literature.Veliko otrok vse do šolske starosti uživa, ko jim odrasli berejo ali pripovedujejo zgodbice in mnoge od njih to spodbudi, da se pozneje zanimajo za knjige in tudi sami postanejo navdušeni bralci.

Včeraj smo imeli priložnost poslušati pisateljico Ido Mlakar, ki nam je doživeto pripovedovala zgodbico o Gusti in Bibi. Pripovedovano zgodbo o tem, kako sta Gusti in Bibi zalivala hiško, smo imeli možnost doživeti zelo drugače, kot če bi jo prebrali. Pisateljica je zgodbico zapisala, vendar knjiga še ni objavljena. Tako smo imeli priložnost slišati zgodbo, ki jo je pisateljica pripovedovala z enkratno izbiro besed, z barvo in močjo svojega glasu, z mimiko in gestami. Uporabila je tudi zanimive lutke, ki jih je sama izdelala.

Zahvaljujemo se pisateljici za obisk v našem vrtcu. Redko je namreč v današnjem času s pripovedovanjem doseči popolno pozornost poslušalcev. Hvala.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj