Na vsebino

Državno tekmovanje v znanju vesele šole

Vesela šola je kot priloga PIL-u začela izhajati pred 50 leti. Vsako leto se najuspešnejši učenci šolskih tekmovanj udeležijo državnega tekmovanja na eni izmed šol v regiji. Šola gostiteljica je bila letos OŠ Milke Šobar – Nataše.

V sredo so se pri nas zbrali učenci in mentorji iz: OŠ Loka Črnomelj; OŠ Mirana Jarca Črnomelj; OŠ Belokranjskega odreda Semič; OŠ Podzemelj; OŠ Komandanta Staneta Dragatuš; OŠ Ob Rinži Kočevje; OŠ Zbora odposlancev Kočevje; OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica; OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica; OŠ Fara; OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok. Pridružili so se jim tudi štiri učenci naše šole.

Za vse smo pripravili darilca, ki so jih izdelali učenci naše šole pod mentorstvom Andreje Schwenner in Naceta Mirosavljevića.

Začeli smo s kulturnim programom in nagovorom ravnatelja. Učenci pevskega zbora so pod mentorstvom Urške Klobučar in ob spremljavi Ane Leskovec Durini zapeli pesmi: Mokri kuža, Izidor ovčice pasel in Kekčevo pesem. Nato so učenci gledališkega krožka in glasbene skupine, pod vodstvom mentoric Mateje Medvešek Rjavec in Vlaste Lah, zaigrali belokranjsko ljudsko pravljico Lonec bi šel, pa nima nog.

Vodja tekmovanja Katarina Konda je podala še zadnja navodila in tekmovanje se je lahko pričelo. Sledila je pogostitev in sproščen klepet ter odhod domov. Sedaj čakamo na rezultate tekmovanja.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj