Na vsebino

Belokranjska domova starejših do sredstev za naložbe

Minister Cigler Kralj na obisku v DSO Črnomelj, foto: @mddszRS
Minister Cigler Kralj na obisku v DSO Črnomelj, foto: @mddszRS

Minister za delo Janez Cigler Kralj je v okviru vladnega obiska jugovzhodni regiji obiskal domova starejših občanov (DSO) v Črnomlju in Metliki. Govorili so o zahtevnih razmerah glede covida-19, pa tudi investicijah v oskrbo starejših. Ob obisku pa je predal tudi dobre novice, da sta bila domova starejših v Črnomlju in v Metliki uspešna na razpisu za vlaganje v razvoj infrastrukture za oskrbo starejših iz sklada React.

Po ministrovih besedah gre za pomembne investicije, ki bodo domovom pomagale dvigniti standard namestitve iz pet-, štiri- in triposteljnih sob v eno- oz. dvoposteljne. DSO Metlika bo prejel 2,3 milijona evrov s katerimi bodo uredili nastanitvene zmogljivosti na Mestnem trgu, DSO Črnomelj pa 1,4 milijona evrov, s katerimi bo lahko prenovil še del stavbe, ki trenutno ne ustreza veljavnim minimalnih tehničnim standardom.

Ob obisku DSO Črnomelj se je minister zahvalil zaposlenim, stanovalcem in vodstvu doma za visoko strokovno delo ter prizadevanja pri izvajanju vseh ukrepov za preprečevanje in širjenju okužb s covid-19. Posebej je izpostavil visok odstotek cepljenih stanovalcev in zaposlenih.

DSO Črnomelj se lahko pohvali tudi s certifikatom »družbeno odgovorno podjetje«, s katerim dokazuje, da kljub težkim epidemiološkim razmeram, izvaja svoje poslanstvo na visoki kakovostni ravni, v skrbi za stanovalce, zaposlene in širšo družbo oziroma lokalno skupnost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj