Na vsebino

EKO dan v našem vrtcu

Otroški vrtec Metlika se je vključil v program Ekošola pred petimi leti. Načela delovanja Ekošole nam predstavljajo temelj za pridobivanje novih znanj in pristopov. Program nam ponuja možnosti, da kvalitativno bogatimo obstoječi kurikul. Ob zavzetosti celotnega kolektiva in podpori v širšem okolju dosegamo dobre rezultate ter visoko kvaliteto izvajanih dejavnosti. V vrtcu smo tokrat pripravili Eko dan. Na začetku so se otroci zbrali v telovadnici vrtca, kjer so si ogledali kratek program in poučen film o varovanju okolja. Nato so si otroci z vzgojiteljicami ogledali in se aktivno vključevali v pripravljene dejavnosti na igrišču vrtca.

Pripravljenih je bilo 12 dejavnosti: tipna pot, ogled zemljevidov, globusa, igra z naravnimi materiali, kotički z žaganjem, mivko in ajdovimi luščinami, ogled vrtov in sadnega drevja, dejavnosti za razvrščanje, ogled živali z lupami, kobilkanje, ogled skalnjaka in risanje, sprostitev na travi, vožnja s skiroji in preizkus električne prevodnosti. Naše igrišče je bilo polno razigranih in vedoželjnih otrok.

Zanimive in poučne ter pestre delavnice sta organizirali in vodili Antonija Stankovič in Katarina Kukman ob pomoči sodelavk in sodelavcev vrtca. Hvala vsem za trud.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj