Na vsebino

Evakuacijska vaja in otvoritev pločnika

Konec tega tedna je bilo na podružnični šoli Štrekljevec pestro. Izvedli smo evakuacijsko vajo, obiskali gasilce in predali svojemu namenu pločnik ob naši šoli.

V evakuacijski vaji smo se preizkusili, kako ravnati v primeru požara ali drugih nesreč. Učenci in učiteljice smo se varno umaknili iz šolske stavbe k zbirni točki, kjer smo počakali gasilce PGD Gradnik in Štrekljevec. Nato smo si pred gasilskim domom PGD Štrekljevec pod strokovnim vodstvom gasilcev ogledali gasilska vozila z opremo. Gasilci so nam pokazali tudi nekaj primerov prve pomoči.

Popoldne je potekla slovesnost ob otvoritvi javne razsvetljave in pločnika ob naši šoli. Zato so učenci 3. in 4. razreda skupaj s kuharico in učiteljico poskrbeli za urejeno okolico šole. Na otvoritvi, ki jo je vodila ga. Patricija Pašič, so z deklamacijami in glasbenimi točkami nastopili učenci naše šole. Pločnik, ki poteka ob zelo prometni cesti Semič – Novo mesto, sta svojemu namenu s prerezom traku slavnostno predali županja občine Semič Polona Kambič in vaščanka Štrekljevca Jožefa Kamenšek. Za odlično pogostitev vseh prisotnih pa so poskrbele pridne vaščanke Štrekljevca z mnogimi dobrotami.

Vir: OŠ Semič, PŠ Štrekljevec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj