Na vsebino

Evropska noč raziskovalcev letos vabi na splet - "Noč ima svojo moč 2020"

Zadnji novembrski petek se bo zgodila tradicionalna Evropska noč raziskovalcev. Takrat se po Evropi za en dan v letu na široko odprejo vrata ustanov, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi širši javnosti predstavile poklic in življenje znanstvenika. Na ta dan, natančneje v petek 27. novembra 2020, bomo po Sloveniji že tretje leto zapored izvedli projekt 'Noč ima svojo moč'.

Spodbuditi zanimanje za raziskovalno delo

Pester program projekta 'Noč ima svojo moč 2020' je skupaj sooblikoval konzorcij partnerjev, v okviru katerega sodelujejo Ustanova Hisa Eksperimentov, Institut "Jožef Stefan", Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo in Tehniški muzej Slovenije ter več kot 40 tretjih partnerjev in podpornikov projekta. Gre za skupek aktivnosti v okviru letošnje Evropska noč raziskovalcev, vseevropske akcije v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj - Obzorje 2020. Cilj projekta je znanost ter raziskovalke in raziskovalce približali širši javnosti, ob tem pa zlasti med mladimi spodbuditi zanimanje za raziskovalno delo. Lani je vseevropski projekt , ki je potekal po več kot 400 mestih širom Evrope, pritegnil okoli 1,6 milijona obiskovalcev.

Kako se nam pridružiti na spletnih dogodivščinah?

Podrobnosti o letošnjem spletnem programu najdete na www.nocmoc.eu, tam boste našli tudi vse povezave, preko katerih se nam boste lahko pridružili. Za vprašanja v zvezi s programom smo vam na voljo tudi na [email protected]. Spremljate pa nas tudi na naših družbenih omrežjih, kjer vsa bomo pravočasno opomnili na zanimive raziskovalne dogodivščine.

Dajte svoji radovednosti duška, pa čeprav na daljavo!

Vir: 'Noč ima svojo moč'

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj