Na vsebino

Evropski teden mobilnosti 2022 v Semiču

Letošnji 21. Evropski teden mobilnosti bo spodbujal k povezovanju s trajnostnimi oblikami mobilnosti, kot so kolesarjenje, hoja in uporaba javnega prevoza ter k zmanjševanju avtomobilskega prometa. V središče pozornosti bo postavil tudi mlade in k vzpostavitvi dialoga z njimi povabil odločevalce na občinski ravni. Med 16. in 22. septembrom se bo v številnih občinah odvila množica aktivnosti pod sloganom Izstopimo iz avta in stopimo skupaj.

V Semiču bodo Evropskemu tednu mobilnosti (ETM) namenili dobršen del septembra in oktobra. Pripravili so številne brezplačne dogodke, ki so jih podrobneje predstavili na današnji tiskovni konferenci v tamkajšnji Muzejski hiši. Okrog 9.000 evrov vreden projekt je sofinanciran s strani ministrstva za okolje in prostor v višini slabih 7.500 evrov.

Na tiskovni konferenci so projekt, konstrukcijo in program predstavile županja Polona Kambič, koordinatorica projekta dr. Iva Konda in direktorica Kulturnega centra Semič Irena Plut.

Izjavam vseh treh lahko prisluhnete spodaj, celoten program ETM-ja pa si lahko ogledate TUKAJ.

Zvočni zapis

  • - Polona Kambič, ETM 2022

  • - Iva Konda, ETM 2022

  • - Irena Plut, ETM 2022

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj