Na vsebino

Semiški malčki veseli novih koles

Evropski teden mobilnosti (ETM) je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu. Letos je k njej aktivno pristopila tudi Občina Semič, kot partner pa še naš vrtec.

Živi zdravo. Potuj trajnostno. To je slogan letošnjega ETM. Otroke in starše smo v tem tednu z različnimi aktivnostmi spodbujali k aktivnemu preživljanju prostega časa ter uporabi trajnostne mobilnosti v vsakdanjem življenju.

Potreba po gibanju na prostem je zaradi posledic pandemije lani izdatno narasla, odločitev za aktivne oblike mobilnosti pa prinaša izjemne koristi za posameznike. Z njimi ne prispevamo le do cilja poti, temveč hkrati pokrijemo dnevno potrebo po gibanju, izboljšamo možganske funkcije ter krepimo kondicijo in imunski sistem.

Aktivnosti so se in se še izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo. Vrtec je prejel štiri otroška kolesa, ki sta nam jih predali naša županja Polona Kambič in ravnateljica mag. Andreja Miketič. Koles smo zelo veseli. Otroci bodo z njimi dodatno razvijali svoje gibalne sposobnosti ter krepili aktivne oblike trajnostne mobilnosti.

Aktivnosti, ki smo jih med 13. in 24. septembrom izvedli v vrtcu:

  • Športna prireditev »Jaz in očka tečeva«,
  • Parkirni dan: zaprto parkirišče,
  • Množični tek otrok »Začni mlad, tekmuj pošteno«,
  • Zaprta ulica pred vrtcem,
  • Beli zajček (se še izvaja).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj