Na vsebino

Fabjanova: Da zadeva ni politična, za nas pomeni olajšanje

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan

Na ugotovitve policije, da napad 17-letnika z molotovko na hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju, ni imel politično obarvanega ozadja, pač pa je šlo za medvrstniško nasilje, se je odzvala tudi Vesna Fabjan. Kot je zapisala, so bili seznanjeni z rezultati preiskave, kar na nek način pomeni, da se ta zgodba zaključuje. Dobiti potrditev, da zadeva ni politična, za nas pomeni olajšanje, je dodala.

"Točno dva meseca sta minila, odkar smo z družino doživeli šokanten napad z molotovko, ki jo je takrat v dnevno sobo naše hiše vrgla neznana oseba in naredila precejšnjo škodo. Seveda materialno, še bolj pa duševno, ki je prizadela vse člane družine. Tako sama kot v stranki LMŠ smo takrat ves čas ponavljali, da upamo, da napad ni politično motiviran," je ob epilogu zgodbe zapisala Fabjanova.

"Moja družina je povprečna belokranjska družina, seveda ne idealna, a nikomur nič dolžna. V vlogi učiteljice in matere se zavedam, kakšno stisko doživljajo mladi v današnjem času, še posebej v času šole na daljavo, ob pomanjkanju medosebnih odnosov, ko je pristna pozitivna ali pa negativna medosebna komunikacija otežena in poteka bolj ali manj preko hladnih socialnih omrežij. Vsekakor pa to ne opravičuje dejanja."

Zahvalila se je kriminalistoma sektorja kriminalistične policije Novo mesto, ki sta obravnavala primer. "Bila sta korektna, strokovna, moji družini sta nudila oporo v najtežjih trenutkih. Zahvaljujem se tudi stranki LMŠ, ki mi ves čas stoji ob strani. In verjemite, da v stiski resnično spoznaš prijatelje, zato hvala vsem iskrenim ljudem, ki ste nam namenili iskrene besede spodbude" je še zapisala.

Iz LMŠ pa so sporočili, da se njeni zahvali pridružujejo. "Ponovno poudarjamo, da noben razlog ali povod ne more opravičiti takšnega dejanja. Prav je, da smo v tem primeru prišli do relativno hitrega epiloga."

Vir: 24ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj