Na vsebino

FOTO: 5 deklet, 2 fotografa in veliko moke

V črnomaljsko Staro lekarno so zadnjo marčevsko nedeljo vstopile Nikolina Lalić, Suzana Puškarič, Nika Brdar, Deja Bečaj in Andreja Fir, plesalke Plesnega društva Krokar iz Metlike in se je zgodilo... Po jutranji kavici so v največjem prostoru v stavbi, ki je bil v ta namen popolnoma zaščiten s PVC folijo, začeli z obmetavanjem z moko ter »bliskanjem« s fotografskim aparatom. Ena plesalka je bila na improviziranem odru, dve sta z lopatkami v njo metali moko, fotografa Dejan Mržljak in Jani Pavlin pa sta se trudila ujeti edinstvene trenutke. Plod tega zanimivega medobčinskega sodelovanja posameznikov je zanimiva serija razgibanih in dramatičnih fotografij, ki bodo zagotovo krasile marsikatero steno.

»S fotografskim kolegom Janijem sva se že več kot pol leta pripravljala na izvedbo fotografiranja ljudi z moko. Naštudirala sva tehniko in tehnologijo, našla primeren prostor ter poiskala odlične modele. Po dolgih mesecih so se končno tudi protikoronski ukrepi omilili, tako da smo projekt lahko uspešno izvedli,« je zapisal Dejan Mržljak.

Osupljive fotografije si poglejte v fotogaleriji.

FOTO: Dejan Mržljak in Jani Pavlin

Vir: Plesno društvo Krokar

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj