Na vsebino

Garažna razprodaja

Prejšnji ponedeljek smo starši enega izmed stanovanjskih blokov v Kanižarici dobili zelo zanimivo vabilo. Naši otroci so nas povabili na sestanek. Tako kot se spodobi, smo se vabilu odzvali ter se naslednji dan, točno ob uri, ki je napisana na vabilu, sestali v kleti bloka. Kot pri vsakem uradnem sestanku, so določili zapisnikarja.

Prijazno so nas pozdravili in nam predstavili svojo idejo. Radi bi organizirali garažno razprodajo. Predvidevam, da so to videli v kakšnem filmu ali igrici.

Ko smo vprašali, kaj bi prodajali, so odgovorili vse, česar ne potrebujejo več in kar so prerasli. Najprej se z idejo nismo strinjali, nato je eden izmed njih burno reagiral in vprašal, zakaj potem venomer omenjamo recikliranje in tisto nekaj, kar njegov bratec ni znal, kako se reče in je zato dobil slabo oceno pri naravoslovju. Šlo je za izraz trajnostni razvoj.

Še nekaj dobrih argumentov so podali. Nismo mogli kaj, kot se strinjati, da jim bomo to omogočili in pri tem pomagali.

Po končanem sestanku so večkrat stekli vsak v svoje stanovanje in na zunanje stopnice prinesli lepo ohranjene družabne igre, knjige, tudi cele zbirke, skoraj nove nogometne čevlje, teva sandale, usnjeno jakno, rolerje, majice in druga oblačila, doma izdelane »skvišije«, nerabljen otroški viseči stol Spartan, traktorje, bager, barbike, torbice, nahrbtnik … Pa še kaj se bi našlo. Na vsak izdelek so nalepili listek s ceno. Medtem ko so pisali cene, je eden od njih zaskrbljeno pritekel k meni in vprašal, če je to, kar bodo počeli »black market«. Vprašala sem ga, kje je slišal za izraz black market. Odgovoril mi je, da v računalniški igrici GTA.

Torej, cene so zgolj informativne narave, zbirajo prostovoljne prispevke.

Mark, David, Asaja, Emily in Patrik vabijo na garažno razprodajo, danes, 18. julija, od 11. ure dalje, pred stanovanjskim blokom, v bližini garaž, na naslovu Kanižarica 14.

Ker je poletje in temperature primerne temu letnemu času, vsak kupec dobi limonado, cedevito, morda tudi sladoled, ker za peko palačink, zraven stojnice, kar je bila njihova prvotna ideja, vreme ni najbolj naklonjeno, saj ne želimo dodatno ogrevati ozračja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj