Na vsebino

Gasilci pri predsedniku države

Po cestah so se ponovno vile dolge kolone gasilskih vozil, tokrat v smeri Ljubljane, saj je v Predsedniški palači pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju potekal sprejem gasilcev in prostovoljcev, ki so pomagali pri odpravljanju posledic neurja s točo v Beli krajini.

Polno dvorano gasilcev iz območja gasilskih zvez Črnomelj, Metlika, Semič ter tudi iz ostalih slovenskih regij ter Vatrogasne zajednice Karlovačke županije in tudi Civilne zaščite ter Slovenske vojske je uvodoma pozdravil poveljnik GZ Črnomelj Jože Vrščaj, nato je spregovorila županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, ki je še posebej poudarila vsa prizadevanja vseh vpletenih, ki so pomagali po neurju s točo. Sledil je nagovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je izrazil hvaležnost in spoštovanje vsem, ki so nudili pomoč. Posebej je poudaril, da velikokrat pozabljamo, da so gasilci v prvi vrsti prostovoljci in da preveč samoumevno jemljemo, da nam bodo vedno na voljo. A to je v njihovih srcih, saj vedno pomagajo, ko je to potrebno, zato je prav, da podpiramo njihovo dejavnost in jim nudimo podporo, ko je to potrebno.

Video, v katerem so zbrane nagovorili poveljnik GZ Črnomelj Jože Vrščaj, županja Mojca Čemas Stjepanović in predsednik Borut Pahor, si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Urad predsednika republike, Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj