Na vsebino

Junaki dva dni pomagali sanirati škodo (FOTO)

Fotografije so posnete 6. avgusta 2023 v Prevaljah, kjer so naši heroji dva dni pomagali sanirati škodo prizadetim občanom. V nedeljo je bilo na tem območju 268 belokranjskih gasilk in gasilcev, v ponedeljek pa 107. Vozil na intervenciji sem naštel 29.

Ko sem se približeval Prevaljam, so me prizori ob cesti vedno bolj opozarjali, kam grem. Potoki in rečice so si čez noč izklesale nove struge, padla drevesa so zmaličila zaščitne ograje ob cesti, na travnikih so bile široke rjave sledi zemeljskih plazov.

Končno Prevalje, kjer je bilo lepo videti toliko gasilskih vozil z našimi registrskimi tablicami. Belokranjska dekleta in fantje so bili po večini vsaj do pasu od blata. Prizadetim občanom so pomagali odstranjevati naneslo vodo in blato iz hiš ter vse, kar jim je voda pri tem uničila. Voda je ob strugi trgala ceste, razbijala mostove, odnesla vozila in hišo(e).

Včeraj zvečer se je konvoj 29-tih vozil vrnil domov. Župan Andrej Kavšek je naše heroje pričakal v črnomaljskem gasilskem domu, kjer so se gasilke in gasilci po napornem dnevu (ali dveh) malo okrepčali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj