Na vsebino

Z novim akcijskim načrtom ponovno merijo na zlato

Med letošnjimi prejemniki certifikata Slovenia Green je tudi Glamping resort Kolpa.
Med letošnjimi prejemniki certifikata Slovenia Green je tudi Glamping resort Kolpa.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja, skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Destinacija Bela krajina je v shemo vključena od leta 2016.

Preko Zelene sheme slovenskega turizma se destinacija in posamezni ponudniki vključujemo v certifikacijske programe, s katerimi izboljšujemo svoje delovanje na področju varovanja narave in kulture, zmanjšujemo porabo energije, se osredotočamo na čim manjši vpliv poslovanja na okolje in skrbimo za ohranjanje biotske pestrosti in kulturne dediščine.

Nedavni dogodki in vsakoletni ekstremni vremenski pojavi so opomnik kako pomembno je, da delamo v bolj trajnostni smeri in da morda konstantna pot navzgor, le ni edina pot po kateri lahko gremo.

V letu 2023 si je certifikat Slovenia Green Bronze prislužila celotna turistična destinacija Bela krajina, a z novim akcijskim načrtom in zeleno ekipo v letu 2026 ponovno ciljamo na zlato barvo!

Ponosni smo, da tudi ponudniki prepoznavajo pomembnost vključevanja v shemo in izvajanje trajnostnih ukrepov v svojem poslovanju. V letu 2023 so certifikate Slovenia Green prejeli:

  • Hiša dobrot Bele krajine (Slovenia Green Attraction)
  • Villa Sredgora (Slovenia Green Accomodation)
  • Glamping resort Kolpa (Slovenia Green Accomodation)
  • Hotel Bela krajina (Slovenia Green Accomodatio & Slovenia Green Cousine).

Vsem prejemnikom čestitamo in želimo uspešno poslovanje!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj