Na vsebino

Gasilska sobota nekoliko drugače

Minulo soboto smo člani PGD Gradnik izkoristili za lep pohod v metliški občini. Zbrali smo se pri gasilskem domu na Gradniku in se s kombiji odpeljali do Rosalnic. Od tam smo pot nadaljevali peš proti Drašičem. Tam smo imeli ogled in degustacijo olj Oljarne Pečarič. Izvedeli smo marsikaj novega in poučnega o raznih vrstah olja in semen, ki jih nudijo. Vse vrste olja, ki jih pridelujejo v njihovi oljarni, imajo tudi mnoge zdravilne učinke. Odstopili so nam tudi prostor, da smo lahko pomalicali.

Po okrepitvi smo pot nadaljevali proti Radovici, kjer nas je že čakal ravnatelj OŠ Bistra glava Andrej Bajuk. S tovarišico učiteljico smo se popeljali v leto 1950. Na hudomušen način nam je uprizorila, kako je pouk potekal v letih, ki jih mlajši nismo doživeli. Od palice do klečanja na koruzi ... Po poteku šolske ure smo vsi prejeli spričevala, nekateri z opravljenim razredom, nekateri pa bodo morali razred žal ponavljati.

V Radovici pa smo zopet sedli v kombije. Od tam nas je pot vodila nazaj proti Gradniku, kjer nas je že čakala značilna večerja v Beli krajini - jagenjček in odojček.

Še enkrat se najlepše zahvaljujemo gospodu Martinu Pečariču za predstavitev in ogled oljarne ter ravnatelju OŠ Bistra glava Andreju Bajuku za sprejem.

Hvala tudi sosednjima društvoma PGD Štrekljevec in PGD Krvavčji Vrh za izposojo kombijev.

In hvala vsem članom, ki so se udeležili pohoda. Vsi skupaj smo izvedeli in doživeli marsikaj zanimivega in novega. Navsezadnje pa smo se v skupni družbi imeli zelo lepo.

Vir: PGD Gradnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj