Na vsebino

Glasbeni spektakel Izza grada obiskalo 1200 ljudi!

Dvorišče izza metliškega gradu se je minulo soboto spremenilo v prizorišče glasbenega spektakla »Izza grada«, katerega so izvedle skupine ABOP, S.A.R.S. in Sopot. Štirim uram glasbe, pospremljene s projeciranimi vizualizacijami, je prisluhnilo 1200 ljudi.

Dogodek Izza grada je največji glasbeni projekt, ki sta se ga v zgodovini sodelovanja lotili 2 največji belokranjski mladinski organizaciji Klub belokranjskih študentov (KBŠ) in Kulturno-umetniško društvo Plac (Kud Plac). Namen skupnega projekta je bil prebuditi staro mestno jedro Metlike, z glasbo združiti prebivalce treh belokranjskih občin in ustvariti nepozabno zabavo v slovo poletju. In slednje so obiskovalci definitivno bili deležni!

Že napovedani line-up spektakla v zadnjem še poletno dišečem večeru je narekoval obilo odlične in raznolike glasbe. Le-tega so namreč sestavljali povratnika ABOP iz Hrvaške in Sopot iz Bosne in Hercegovine, ter headlinerji Sveže amputirana ruka Satrianija iz Srbije, širši množici bolj poznani kot S.A.R.S. Povratnika ABOP in Sopot sta namreč v minulih letih že koncertirala v Metliki, in sicer le lučaj stran na Partizanskem trgu na odru festivala Teden kulture na placu (TKNP). Skupaj s fenomenom iz bivše Juge S.A.R.S. so si tako že tretjič v karieri delili oder prav v Metliki.

Svoje so k popolnem koncertnem vzdušju dodale še na odrsko platno in na zidove metliškega gradu projecirane vizualizacije, ter sinhrono petje enega izmed največjih hitov skupine S.A.R.S. Lutko iz več kot 1000 grl.

Organizatorja KBŠ in KUD Plac sta zadovoljna z obiskom in odzivom publike, v prihodnosti pa bosta glede na tokratno odlično sodelovanje v organizaciji združeno presenetila s še tovrstnimi prireditvami.

Vir: KUD Plac

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj