Na vsebino

Glasbeno-plesna predstava Vsi tako drugačni

V petek, 17. 11. 2023, smo si, učenci od 1. do 5. razreda in učenci podružnične šole Štrekljevec, v Kulturnem centru Semič ogledali glasbeno-plesno predstavo z naslovom Vsi tako drugačni v koprodukciji Plesne šole Spin, Mojčin Lepi Svet in Festival Velenje.

V predstavi smo spoznali štiri nadvse posebne in zanimive živalice, ki srečajo Mojco na turoben, deževen dan. Ob srečanju se spletejo nenavadna, a posebna prijateljstva. Mojca se spoprijatelji z žabo Velikousto Justo, ki ima predolg jezik, okorno želvo Počasno Jasno, pajka z majhno glavo po imenu Mnogonogi Gogi in mravljico Marljivo Ivo, ki tako hiti, da še za kosilo nima časa … Postanejo nenavadna, a iskrena druščina prijateljev.

Nauk zgodbe je, da je svet čudovit zaradi razlik, ki nas bogatijo. Vrednote, kot so drugačnost, strpnost in enakost so življenjska vodila, ki jih potrebujemo prav vsi, vsak dan.

Predstava je bila zanimiva in posebna, saj smo na koncu z nastopajočimi zaplesali, na odru pa so plesale tudi naše učiteljice.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj