Na vsebino

Glasujte za belokranjske destinacije v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna

Za naj tematsko pot se poteguje tudi Otonova pustolovščina. Foto: Uroš Raztresen
Za naj tematsko pot se poteguje tudi Otonova pustolovščina. Foto: Uroš Raztresen

Začelo se je spletno glasovanje v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga letos že jubilejno 30. leto izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS). Slovenska mesta, kraji, tematske poti, kampi ... so razporejeni v 11 kategorij, spletno glasovanje pa predstavlja prvi del končne ocene. V skupno štirih kategorijah tekmujejo tudi belokranjske destinacije.

V kategoriji najlepše – najgostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro lahko glasujete za Semič, v kategoriji najgostoljubnejše srednje mesto lahko glasujete za Črnomelj, v kategoriji manjših mest lahko oddate svoj glas za Metliko, v kategoriji naj tematske poti, pa so na RIC Bela krajina prijavili Otonovo pustolovščino, družinsko doživetje in pot obogateno z različnimi rekviziti, kjer so skrite uganke Otona Župančiča v Krajinskem parku Lahinja.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna je nekakšno lepotno tekmovanje slovenskih krajev in mest in poteka že 30. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubju lokalnih prebivalcev.

Akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kateri strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji, je že v polnem teku. Strokovna komisija TZS bo do konca avgusta Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa bo potekalo spletno glasovanje za najbolj priljubljene turistične točke med ljudmi. Spletno glasovanje je le prvi del ocene do končne zmage. Sledi namreč še ocenjevanje državne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij, ki po vnaprej določeni časovnici ocenjujejo kandidate v posameznih kategorijah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj