Na vsebino

Google se vrača na belokranjske ceste

Ameriški tehnološki velikan Google, ki ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo 3. marca znova obiskal Slovenijo. Googlovi avtomobili s 360-stopinjsko kamero se bodo tokrat osredotočili na snemanje pločnikov in ulic v 25 slovenskih krajih in mestih. Med njimi je tudi Črnomelj.

Googlovi avtomobili bodo slike zajemali v naslednjih krajih: Kočevje, Mislinja, Črnomelj, Maribor, Ajdovščina, Podgorje, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Koper, Kranjska Gora, Ljubljana, Stara Fužina, Novo mesto, Jesenice, Krško, Vrhnika, Slovenska Bistrica, Velenje, Nova Gorica, Postojna, Ilirska Bistrica, Celje, Žiri.

Street View, ki je v Sloveniji na voljo 16 let, se redno posodablja, saj Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo.

Storitev ulični pogled je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike. V Sloveniji je začel Google snemati poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014.

Google za snemanje ulic in drugih bolj ali manj dostopnih lokacij poleg avtomobilov, skuterjev, koles in pešcev z nahrbtno kamero uporablja tudi motorne sani.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj