Na vsebino

Uresničene sanje Mire Grabrijan

Foto: FB profil Mira Grabrijan
Foto: FB profil Mira Grabrijan

Adlešičanka Mira Grabrijan je belokranjski javnosti poznana predvsem kot dolgoletna aktivna folkloristka, pevka in ženska z občutkom za estetiko. V zadnjih letih pa je Mira za svoje goste na turistični kmetiji v Adlešičih pri zajtrku poskrbela za prav posebno presenečenje. Vsakega gosta je namreč na mizi pričakala prav zanj napisana pesem. Takšna, malo nagajiva in ne čisto vsakdanja. Odzivi so bili pozitivni in tako je Mira začela svoje misli, občutke, tegobe, srečo in navdihe spretno zlivati na papir. Pesmi je sedaj izdala v zbirki z naslovom Uresničene sanje.

»Ko prebiram njene pesmi, se mi vse bolj zdi, da vsebine pesmi zelo dobro opišejo prav njo, nekoč in danes. Čeprav se jih večina zdi žalostnih, na koncu vendarle posije sreča in se rodi optimizem. To je ona. To je Mira. Močna, odločna, skrbna, tudi trmasta. Predvsem pa ustrežljiva babi svojim trem vnukinjam in enemu vnučku,« je v uvodu pesniške zbirke, ki je izšla v 200 izvodih, zapisala Jasmina Grabrijan.

Mira Grabrijan se je rodila 28. junija 1949 v Drenovcu pri Vinici. Življenje jo je nato popeljalo v Adlešiče, kjer sta z možem Vinkom skoraj tri desetletje uspešno vodila turistično kmetijo. Čeprav danes kmetijo vodi Mirina snaha Jasmina, z možem še vedno s strastjo pripravita zajtrk za svoje goste in skuhata najboljšo projo.

Pesniška zbirka, v kateri je zbranih 67 pesmi, pa naj bi bila samo prvo od Mirinih mnogih del, ki še prihajajo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj