Na vsebino

Gradnja kanalizacije v Črnomlju v polnem teku

V Črnomlju te dni brnijo stroji, ki v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe, gradijo kanalizacijski sistem v mestu. Dela trenutno potekajo pod mestnim jedrom, gradilo pa se bo na naslednjih ulicah in območjih: Ulica na bregu, del območja Majer, pod mestnim jedrom, Pod gozdom, Nova Loka, Čopova in Marentičeva ulica, območje ZN Drage II, Ločka cesta, Grajska cesta, 10. Semiška ulica in Ulica Marjana Kozine.

Z naložbo bo po posameznih črnomaljskih ulicah zgrajenih skoraj šest kilometrov kanalizacije in osem črpališč. Po končanem projektu bo na novo priključenih več kot 200 objektov in več kot 600 prebivalcev, dela pa bodo predvidoma v celoti zaključena oktobra prihodnje leto.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na nekaj več kot 2,9 milijona evrov, od tega naj bi občina od Kohezijskega sklada po sklepu Ministrstva za okolje in prostor pridobila skoraj 1,6 milijona evrov, iz državnega proračuna pa slabih 280 tisočakov. V občinskem proračunu je za projekt že zagotovljenih nekaj več kot milijon evrov.

»Želimo še bolj zaščititi reki Lahinjo in Dobličico pred komunalnimi odpadnimi vodami, zato bomo izgradili manjkajoče fekalne kanalizacije po posameznih ulicah v aglomeraciji Črnomelj ter v okviru projekta priključili te odseke na čistilno napravo pod Vojno vasjo. Zadovoljen sem, da smo velik delež sredstev za izpeljavo projekta pridobili iz evropskih in državnih sredstev. Žal smo se na nabor projektov za sofinanciranje lahko prijavili le s kanalizacijo za naselje, ki ima več kot 2.000 prebivalcev, kamor v naši občini spada le Črnomelj. S projektom se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje mesta Črnomelj z 88,8 povečala na 98 odstotkov, kar je velik delež,« je ob podpisu pogodbe o gradnji kanalizacije junija letos izpostavil župan Andrej Kavšek.

Vir: foto: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj