Na vsebino

Prepoved obiskov v novomeški bolnišnici

Splošna bolnišnica Novo mesto zaradi slabšanja epidemiološkega stanja obvešča, da bodo obiski svojcev pri pacientih od jutri, 4. novembra, do preklica prepovedani.

»Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku, se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo. Obiskovalec mora izpolnjevati PCT pogoj. Obiskovalci, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, žal ne morejo vstopati v našo bolnišnico,« so sporočili iz regijske bolnišnice.

Vsak obiskovalec mora poleg PCT pogoja, s seboj prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik, ki je dostopen TUKAJ. Naprošajo, da vprašalnik izročite medicinskemu osebju na oddelku.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je zaenkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico, prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko in sicer v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj