Na vsebino

"Hoj, gremo na kavo!"

Foto: RK Metlika
Foto: RK Metlika

V Območnem združenju Rdečega križa Metlika so danes prvič izvedli nov projekt, ki so ga poimenovali »Hoj, gremo na kavo«. Akcija vključuje druženje, pogovor in pomoč med oskrbovanci Doma starejših občanov Metlika ter prostovoljci Rdečega križa Metlika. Slednji so tako dopoldan na dvourni sprehod po starem metliškem mestnem jedru popeljali deset oskrbovancev DSO Metlika na vozičkih, saj so ti najbolj prikrajšani zaradi svoje gibalne omejenosti. Deset prostovoljcev je oskrbovance popeljalo po vseh treh metliških trgih do Belokranjskega muzeja, kjer jih je sprejela direktorica Andreja Brancelj Bednaršek, prijetno druženje pa so zaključili ob kavici v enem izmed tamkajšnjih lokalov.

Namen projekta, ki ga bodo izvajali enkrat do dvakrat mesečno skozi vse leto je druženje, ohranjanje socialnih stikov in kakovostno preživljanje prostega časa, za prostovoljce pa priložnost, da se seznanijo z morebitnimi težavami in potrebami starejših, pravijo na metliškem Rdečem križu.

Skupina prostovoljcev je danes pomagala tudi v dislocirani enoti DSO Metlika, kjer so nudili pomoč pri hranjenju, razvozu hrane in z oskrbovanci tudi poklepetali. Skupaj je bilo danes v projekt tako vključenih 15 prostovoljcev Rdečega križa Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj