Na vsebino

Hospitaliziranih 1171 bolnikov, skoraj 200 jih potrebuje intenzivno nego

Včeraj je bilo po prvih podatkih opravljenih 4457 testov in potrjenih 1084 okužb. Pozitivnih je bilo 24,32 odstotka testiranih. Bolnišnice še naprej polnijo - hospitaliziranih je 1171 bolnikov s covidom-19, 196 jih potrebuje intenzivno nego.

Čeprav se po zadnjih podatkih epidemija nekoliko umirja, je stanje v slovenskih bolnišnicah še vedno kritično, število hospitaliziranih pa iz dneva v dan narašča.

Kljub temu, da je bilo iz bolnišničnega zdravljenja odpuščenih več kot sto oseb, je skupno število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 naraslo na 196, kar je 28 več kot dan pred tem. Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 196 bolnikov, deset več.

Po podatkih vlade je v ponedeljek umrlo 27 bolnikov s covidom-19. Skupno je doslej umrlo 605 ljudi.

Tudi danes bo za bolnišnice, v katerih se zdravijo bolniki s covidom-19, težak dan. Trenutno imajo velike težave v Murski Soboti, saj nimajo več osebja, ki bi lahko oskrbelo najhuje bolne. V Murski Soboti se trenutno zdravi 147 bolnikov s koronavirusno boleznijo.

Nove okužbe v domovih

Z novimi okužbami se spoprijemajo tudi v nekaterih domovih. V celjskem Domu sv. Jožefa je po zadnjih informacijah okuženih 44 stanovalcev in 18 zaposlenih. Kot je povedal vodja Doma sv. Jožefa v Celju Jože Planinšek, se šest okuženih stanovalcev zdravi v bolnišnici, ena stanovalka je za določen čas odšla domov, pet okuženih stanovalcev pa je zaradi pridruženih bolezni umrlo.

Planinšek pričakuje, da se bo nekaj stanovalcev kmalu iz rdeče cone doma vrnilo nazaj v svoje sobe. Pojasnil je, da imajo težave s pomanjkanjem zaposlenih predvsem zaradi organizacije dela, saj morajo zagotavljati kar pet posameznih ločenih skupin. Na pomoč so jim priskočili zaposleni s celjske bolnišnice, Zdravstvenega doma Celje in Doma starejših Šmarje pri jelšah.

V domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu je okuženih 13 stanovalcev in osem zaposlenih. V domu, kjer prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, so iz stavbe, kjer imajo vzpostavljeno rdečo cono, preselili 24 zdravih stanovalcev v Hotel Žalec. Trenutno jim kaže, da so uspeli zajeziti širjenje virusa, je povedal direktor doma Tomaž Lenart.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj