Na vsebino

Ilegalne migracije se očitno preusmerjajo

Policija je v prvih treh mesecih letos obravnavala 1114 nezakonitih prehodov državne meje, kar je skoraj 40 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 1847. Najpogosteje so obravnavali državljane Afganistana, opazno pa je močno zmanjšanje števila državljanov Pakistana.

Kot ugotavljajo na policiji, je kar dobro polovico vseh ilegalnih prehodov obravnavala koprska policijska uprava, kar kaže na to, da se nedovoljene migracije očitno preusmerjajo. Na območju Policijske uprave Novo mesto so v prvih treh mesecih letos obravnavali 117 ilegalnih prehodov državne meje, v celotnem lanskem letu pa 613.

Trend rasti števila prehodov se je sicer s toplejšim vremenom začel, a je še vedno manjši od pričakovanega, na kar po mnenju policije očitno vpliva omejena mobilnost zaradi omejevanja pandemije.

Črnomaljski policisti so sicer včeraj na območju Srednjih Radencev prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj