Na vsebino

Izjava za javnost, SB Novo mesto (2.2.2021)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 81 COVID bolnikov, od tega 13 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred petimi tedni, do sedaj pa je cepljenih in prebolelih cca 60-odstotkov zaposlenih v naši bolnišnici.

Zaenkrat se število pacientov rahlo umirja, upamo, da se bo trend nadaljeval, vendar je ta trenutek še preveč tvegano, da bi začeli z občutnim popuščanjem ukrepov, ki bi nas lahko hitro vrnili v alarmantno stanje, zato bodo določeni protokoli še nekaj časa z nami.

Covid še vedno močno vpliva na izvajanje rednega programa, ki ga prilagajamo na trenutne zmožnosti in se ga trudimo izvajati v čim večjem obsegu.

Razumemo stisko pacientov, ki bi čim prej prišli radi do obravnave, zato apeliramo na vse: v kolikor menite, da se vam stanje slabša, ne odlašajte, ampak pokličite in obiščite osebnega zdravnika. Ta ima možnost, da vam po potrebi, v primeru slabšanja stanja zaradi neobravnave, spremeni stopnjo nujnosti napotnice. Velikokrat se namreč zgodi, da se takšni pacienti odpravijo po pomoč v Urgentni center, ki je namenjen obravnavi življenjsko ogrožujočih stanj.

Vir: SB Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj