Na vsebino

Jesenski pohod na Veliko Plešivico

V sredo, 20. oktobra, so se člani Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTVZ) Zavoda za izobraževanje in kulturo (ZiK) Črnomelj odpravili na drugi jesenski pohod. Tokrat je njihova vodnica Desanka izbrala pot na Veliko Plešivico.

V sončnem jutru so pot začeli v vasi Bedenj, kjer so parkirali avtomobile in se odpravili na krožno pot. V začetku so nekaj poti opravili po robu bukovega gozda v vznožju Plešivice, da so prišli do prve terase vinogradov. Nato so se po travnikih ob vinogradih počasi vzpenjali do naslednjih teras vse do vrha pri cerkvi sv. Magdalene. Med postanki so občudovali razgled po Beli krajini in okoliških hribih vse do Kleka. Navdušili so jih tudi stari hisi, ki jih redko vidimo toliko na enem mestu.

Prijetno so združil s koristnim in na povratku nabrali tudi nekaj kostanja.

In še povabilo: še je čas, da se včlanite v UTZO ZiK Črnomelj, se jim pridružite na pohodih, pri programih gibanja, kulinaričnih delavnicah in še marsičem zanimivem.

Več informacij dobite na ZiK-ovi spletni strani, e-naslovu [email protected] ali telefonskih številkah 07 30 61 390 in 031 377 061.

Vir: foto: ZiK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj