Na vsebino

Ježki gredo v svet - predstava v Knjižnici Črnomelj

V četrtek smo v avli gostili gledališko skupino VDC Črnomelj. S simpatično in poučno zgodbo o ježkih, s sporočilom, da se je včasih dobro podati v svet sam in sam reševati težave, so gledališčniki navdušili številne otroke in starše, ki obiskujejo bralni klub Knjižni moljček.

V predstavi Ježki gredo v svet, avtorice Jane Kolarič, igra dvanajst članov gledališke skupine, v čudovitih kostumih, ki jih je izdelala Irena Molek. Bogata scenografija je delo Barbare Matakovič in varovancev VDC Črnomelj. Za ton je poskrbela Alenka Grabrijan. Igralce sta na nastop pripravili mentorica Nevenka Božič Molek in režiserka Helena Vukšinič, ki je tudi priredila besedilo in izbrala glasbo.

Člani gledališke skupine VDC Črnomelj sodelujejo v celotnem procesu nastajanja igre: sodelujejo pri pripravi in izbiri vlog, kostumov in scene. Pri delu so zavzeti, odgovorni in vestni. Igranje različnih likov je za člane skupine resen izziv, a hkrati jim je v veliko veselje.

To veselje in srčnost so člani gledališke skupine skupaj z mentoricami pokazali tudi pri nas v knjižnici. Radi jih povabimo in vedno smo jih veseli, ko pridejo, saj nam s svojo razigranostjo in toplino vedno polepšajo dan.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj