Na vsebino

Jurjevanje letos v starem mestnem jedru Črnomlja

Foto: Tomislav Urh
Foto: Tomislav Urh

V času od 23. do 27. junija bo v Črnomlju potekalo že 57. Jurjevanje v Beli krajini. Gre za najstarejši folklorni festival v Sloveniji, ki je član svetovnega združenja folklornih festivalov in tradicijskih skupin - CIOFF, priznan na nacionalnem in mednarodnem nivoju.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa bodo organizatorji letošnji petdnevni festival izjemoma preselili v staro mestno jedro Črnomlja. »Letošnji festival bo nekoliko drugačen od njegovih predhodnikov, saj bo poudarek predvsem na slovenski etno glasbi, ki jo bodo predstavili znani in manj znani slovenski izvajalci,« so sporočili iz RIC Bela krajina.

Na festivalu bodo obiskovalci lahko uživali v številnih nastopih in koncertih etno glasbenih in folklornih skupin. Na ogled bodo zanimive razstave, organizirane bodo predstavitve in predavanja, za najmlajše bodo izvedene otroške predstave in delavnice, na tržnici in rokodelskem sejmu pa bodo na voljo lokalni pridelki in izdelki.

Z izvedbo festivala prispevajo tudi k oživljanju starega mestnega jedra Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj