Na vsebino

Jurij Kočevar prejemnik priznanja Univerze na Primorskem

18. marca je rektorica Univerze na Primorskem prof. dr. Klavdija Kutnar virtualno nagovorila in čestitala prejemnicam in prejemnikom nagrad, priznanj in zahval, ki jih tradicionalno podeljujejo v okviru Tedna UP. Teh je bilo letos kar 28, saj so organizatorji zaradi odpovedi lanske slavnostne akademije marca lani, podelili priznanja za leti 2019 in 2020. Za leto 2020 ga je prejel tudi Jurij Kočevar iz Gradca, in sicer priznanje za študente UP.

Priznanje za študente UP je namenjeno tistim študentom, ki so s svojim delom in nadpovprečnimi dosežki na področju obštudijskih dejavnosti prispevali k uveljavitvi univerze. Med takšnimi je Jurij Kočevar, absolvent magistrskega študijskega programa 2. stopnje Razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (v nadaljevanju UP PEF).

Tekom študija kot učitelj že pomaga v različnih osnovnih šolah, ki zaradi situacije, povezane z epidemijo Covid-19 potrebujejo dodatno pomoč, s fakulteto pa je še vedno povezan, deluje pa tudi na ravni univerze, predvsem na področju promocije mednarodne dejavnosti ter mobilnosti. Kot član Študentskega sveta UP PEF že od leta 2016 skrbi za obogatitev obštudijske dejavnosti na fakulteti, in sicer s sodelovanjem pri organizaciji dodatnih izobraževanj za študente, mnogih družabnih dogodkov, kulturnih dogodkov ter strokovnih ekskurzij po Sloveniji in tujini. Organiziral je tudi športno druženje študentov Jurjenje in bil v organizacijskem odboru največjega študentskega dogodka na Obali, tj. kulturno-športnega srečanja študentov sedmih pedagoških fakultet iz štirih držav, 2. PEFijade. Skozi leta delovanja na obštudijskem področju je bil član številnih fakultetnih in univerzitetnih organov ter teles in tako dobil dober vpogled v mednarodno delovanje univerze. Od leta 2018 je tutor študent, ki je pomagal zlasti številnim erasmus študentom, jih usmerjal in jim pomagal pri reševanju težav. Na podlagi svoje izkušnje z mednarodno mobilnostjo na Pedagoški fakulteti Univerze Tampere na Finskem, ki jo je predstavil na številnih dogodkih, je napisal priročnik za izmenjavo, s katerim želi študentom olajšati odločitev za študijsko bivanje v tujini in se soočiti s »papirnato« birokracijo, ki jih pri tem čaka. Njegove izkušnje bodo v pomoč prihodnjim generacijam. S svojo dejavnostjo na študijskem in obštudijskem področju je nagrajenec bistveno vplival na obštudijsko dogajanje na fakulteti in na promocijo mednarodne dejavnosti oz. mobilosti ter na prepoznavnost tako UP PEF kot celotne univerze na nacionalnem in mednarodnem nivoju.

Več informacij o nagrajencih

Vir: Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj