Na vsebino

Jurjevanje v Beli krajini, 2004

41. Jurjevanje je od 18. do 20. junija 2004 v Črnomelj privabilo okrog 7000 ljudi.

V sklopu programa »Lepa Anka kolo vodi« so v petek nastopile Otroška FS Adlešiči, FS Zeleni Jurij iz Črnomlja, FS KUD Tamburica iz Hrvaške, FS Radost iz Češke, Otroška FS Dragatuš, FS Dragatuš in FS KUD Božo Račič Adlešiči.

V soboto so v programu »Hojte k nam na kres« nastopile FS Predgrad, FS KUD Oton Župančič Vinica in gostujoče skupine FS Karavanke, FS KUD Tamburica iz Hrvaške in FS Radost s Češke. Program so popestrile plesalke Plesnega društva Krokar iz Metlike, ki so z baklami zanetile kres.

V nedeljo je FS Zeleni Jurij iz Črnomlja tradicionalno prikazala obred Zelenega Jurija. V dragi je nato potekal folklorni program »Igraj kolce, ne postavaj« s folklornimi skupinami: Metliška FS Ivan Navratil iz Metlike, FS Stari trg ob Kolpi in FS Radost s Češke.

V času Jurjevanja so program obogatili še: Jurjev tek, etnofolk koncerti, fotografska delavnica, likovna kolonija, rokodelski sejem, razstava rokodelca Danila Bolšca iz Otovca ter razstava likovnega društva Karlovac in razstava zbirke del Božidarja Jakca, ki sta bili na ogled v Mestni muzejski zbirki Črnomelj.

Vir: Blažič, Ana Marija: 50 Jurjevanj, 2013, str. 116–117

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj