Na vsebino

Jurjevanje v Beli krajini, 2012

Največja folklorna prireditev v Beli krajini »Jurjevanje« se je 49-ič zapovrstjo odvijala od 20. do 24. junija 2012.

V sredo so odprli razstavo domače obrti in predstavili CD ljudske pesemske dediščine Adlešičev »Bog daj dobro leto«. Na otvoritvenem večeru je nastopil operni pevec Juan Vasle.
V četrtek je celovečerni koncert izvedla etnoglasbena skupina Estampas de Mexico.

Čez vikend so gledalci lahko obiskali in si ogledali otroške in glasbeno-plesne animacije, koncert izvajalcev s prireditve Glas mladih, koncert Preloških muzikantov z gosti, rokodelski sejem, EtnoFolk festival, koncert tamburaškega orkestra KUD Dobreč ter zabavni večerni program.

V sklopu folklornih programov »Pleši, Jure, do jutranje ure«, »Ki za kolo, naj gre z nami v kolo« in »Lepa Anka, kolo vodi« so se to leto predstavile tuje in slovenske folklorne skupine:
Estampas de Mexico iz Mehike, KUD Stanko Paunović iz Pančevega v Srbiji, Turopolje iz Velike Gorice na Hrvaškem, Zeleni Jurij Črnomelj, Ivan Navratil, KUD Oton Župančič Vinica, KUD Borjač Sežana, Dragatuš, Stari trg ob Kolpi, KUD Božo Račič Adlešiči in Semiška ohcet KUD Jože Mihelčič Semič. Na srečanju »Pastirče mlado« pa so nastopile OFS Dragatuš in OFS OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Vir: Blažič, Ana Marija: 50 Jurjevanj, 2013, str. 172–173

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj