Na vsebino

Jurjevanje v Beli krajini, 2015

Najstarejši folklorni festival v Sloveniji "Jurjevanje v Beli krajini" je že 52-ič zapored potekal v Črnomlju med 23. in 28. junijem 2015.

Festival se je pričel z občinsko proslavo ob dnevu državnosti in s prižigom kresa v Jurjevanski dragi, nadaljeval pa z umetniškimi, rokodelskimi in fotografskimi razstavami ter s filmskimi zapisi o Jurjevanju skozi čas.

V sklopu folklornega programa so nastopili otroške folklorne skupine in odrasle: FS Zeleni Jurij Črnomelj, FS Iskorka iz Rusije, FS Xaréu d´Ochobre iz Španije, FS Oro iz Srbije, FA Markovac iz Hrvaške, MFS Ivan Navratil, FS KUD Božo Račič Adlešiči, Celjska folklorna skupina, FS Dragatuš, Društvo Žumberčanov in prijateljev Žumberka, FS VDC Črnomelj, FS Vinica in FS DU Črnomelj.

Obiskovalci so lahko degustirali belokranjska vina in okuse Bele krajine, se kratkočasili z obiskom festivala vzajemnosti in kreativnih idej, bazarja nevladnih organizacij, športnih aktivnosti, rokodelskega sejma, strokovnih predavanj in tržnice, se udeležili delavnic plesov in pesmi, mednarodne likovne kolonije, tradicionalnega družinskega kolesarskega izleta, otroških ustvarjalnih delavnic in predstav ter EtnoFolk festivala. Izjemen je bil tudi skupni koncert Tamburaškega orkestra GŠ Črnomelj, Viniških tamburašev in Carmen Cord Metlike

Vir: Jurjevanje v Beli krajini

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj