Na vsebino

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno

Ponoči bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in marsikje vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -12, na Goriškem in ob morju okoli -2.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -8 do -5, po nižinah Primorske okoli 0 °C.

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 km na uro.

Od nedelje do četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 °C, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

V ponedeljek bo sprva delno jasno, čez dan se bo od vzhoda pooblačilo. Predvsem na jugu države bo lahko rahlo snežilo. Mrzel severovzhodni veter se bo še nekoliko okrepil.

V torek bo večinoma oblačno, le na Primorskem delno jasno. Veter bo postopno slabel.

V sredo bo precej jasno, jutro bo zelo mrzlo.

Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki se širi proti srednji Evropi in Alpam. Mrzel celinski zrak bo ponoči od severovzhoda preplavil tudi naše kraje.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj