Na vsebino

Kaj se dogaja z železniškim viaduktom na Otovcu?

V začetku julija smo na Slovenske železnice naslovili vprašanje glede otovškega viadukta oz. počasne vožnje prek njega. Takrat so nam pojasnili, da je bila počasna vožnja na območju viadukta Otovec uvedena zaradi zagotavljanja varnega železniškega prometa, po tem, ko je prišlo do manjšega posedanja nasipa pred in izza premostitvena objekta.

"Počasna vožnja ni bila uvedena zaradi tega, ker bi bil viadukt v slabem stanju. Območje posedanja je bilo pregledano s strani upravljavca in zunanje organizacije, kjer ni bilo ugotovljenih izrazitih znakov nestabilnosti," so še navedli na Slovenskih železnicah in dodali, da bodo sanacijska dela na nasipu – na obeh straneh viadukta Otovec - predvidoma trajala do 6. julija letos.

"Počasna vožnja bo odpravljena predvidoma 25.7.2023, ko se bo uredil še zgornji ustroj železniške proge. Opravičujemo se za vse zamude vlakov in prosimo za razumevanje."

V zadnjem času nas je poklicalo kar nekaj zaskrbljenih staršev, katerih otroci se v šolo vozijo z vlakom. Pravijo, da na viaduktu ta trenutek ne potekajo nobena dela, vlaki pa še vedno vozijo zelo počasi. Zaradi bojazni, da je z viaduktom nekaj narobe, nekateri starši otroke na vlak peljejo kar na železniško postajo Otovec, kamor jih pridejo tudi iskat, čeprav stanujejo v Črnomlju oz. bližnji okolici tamkajšnje železniške postaje.

Na Slovenske železnice smo zato ponovno naslovili vprašanje glede viadukta in včeraj prejeli naslednji odgovor:

"Sanacijska dela na nasipu so se že izvedla, sledi pa še končna strojna uravnava tira oziroma povrnitev nivelete tira v projektirano stanje. Po zadnjih informacijah bodo proste kapacitete progovne mehanizacije na voljo šele v novembru. Bolj natančno - za izvedbo korekcije nivelete tira je za dan 24. 11. 2023 načrtovana progovna zapora in nivelirni stroj. Z realizacijo načrtovanih del na območju viadukta, se bo še isti dan odpravila počasna vožnja."

Tako je danes zjutraj vlak zelo previdno zapeljal prek viadukta:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj