Na vsebino

Karizmatični odvetnik, ki rad zahaja v Belo krajino

V organizaciji Knjižnice Črnomelj je včeraj v Gasilskem domu Dobliče potekal pogovorni večer z dr. Petrom Čeferinom, enim najprepoznavnejših slovenskih odvetnikov z najdaljšim poklicnim stažem v državi, sicer tudi častnim meščanom Ljubljane, avtorjem številnih literarnih del in mojstrom karateja.

Skozi pogovor, ki ga je moderirala Sabina Gosenca, so lahko udeleženci izvedeli, da je opravljanje odvetniškega poklica hkrati delo in način življenja. Čeferin je izpostavil primer osebe, obtožene trojnega umora, ki jo je vrsto let zagovarjal brezplačno. Sam je bil v povezavi s tem primerom tudi kaznovan s strani sodišča, a ga je Evropsko sodišče za človekove pravice nato oprostilo. Beseda je tekla tudi o odlikah pravosodnih delavcev ter o romski problematiki, s katero se v Črnomlju srečujejo že vrsto let.

Drugi del pogovornega večera je bil namenjen Čeferinovi družini, ki je po besedah karizmatičnega odvetnika njegov največji ponos. Peter Čeferin je velik ljubitelj športa in potovanj, pa tudi avtor desetih knjig, med katerimi je najbolj sveža biografija Nespodobni odvetnik, ki jo je napisal skupaj s Tadejem Golobom. V njegovi odvetniški pisani so trenutno zaposleni trije sodelavci iz Bele krajine, kamor se tudi sicer rad vrača.

Po koncu pogovora sta zbrane nagovorila tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić. Za popestritev večera je poskrbel pozavnist David Kopač iz Glasbene šole Črnomelj, ki ga je na klavirju spremljal prof. Andrej Kunič.

V Knjižnici Črnomelj se ob tem zahvaljujejo za sodelovanje Prostovoljnemu gasilnemu društvu Dobliče, tamkajšnjemu športnemu društvu ter gostoljubnim krajanom Doblič.

Vir: foto: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj