Na vsebino

Kdo je zasnoval nov produkt za obiskovalce Črnomlja in Jastrebarskega?

Jugovzhod Slovenije je letos med poletnimi počitnicami postal izjemno priljubljen med domačimi turisti, ki so si za dopust izbrali eno od izjemno lepih lokacij v tem prelepem predelu Slovenije.

Med kraji, ki si jih običajno ne izberemo za turistične obiske in oddih, je tudi belokranjski biser Črnomelj, ki ga ponavadi samo bežno "oplazimo", ko se odpravljamo v južnejše kraje. A pri tem lahko spregledamo vse zaklade kulturne dediščine, ki jih skriva to največje belokranjsko mesto z bogato zgodovino.

Kulturna dediščina in turizem povezujeta dve mesti

Za svojo večjo prepoznavnost so se v Črnomlju povezali še z enim obmejnim mestom, ki sicer leži na drugi strani slovensko-hrvaške meje, in sicer Jastrebarskim, ki prav tako skriva zaklade, ki čakajo, da jih odkrijemo.

Ko turizem postane zelo "kul"

Turistični produkt kulTura vključuje mobilno aplikacijo in digitalno kartico, za obiskovalce pa so oblikovali čezmejne pakete, poučne animacije in bonitete. Turisti namreč vse bolj iščejo pristna lokalna doživetja, kar lahko ponudi bogata snovna in nesnovna kulturna dediščina teh dveh mest. Pri tem so se prilagodili različnim skupinam obiskovalcev, zelo velik poudarek so namenili gibalno oviranim ljudem, ki so pri turističnem raziskovanju mest ponavadi postavljeni pred veliko ovir.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Siol.net
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj