Na vsebino

Kljub napovedim še brez snega

Vahta, danes ob 7:40
Vahta, danes ob 7:40

Kljub napovedim vremenoslovcev, da naj bi ponoči snežilo tudi v Beli krajini, se to ni uresničilo. Vsaj zaenkrat ne. Kaže pa, da se sneg le počasi približuje tudi nam. Na Gorjancih že sneži, zato previdno na cesti.

Zaradi močnega sneženja, ki je zajelo večino države, se sneg že oprijema vozišča. Na pot se odpravite prej kot običajno, vozite previdno ter vožnjo prilagodite razmeram na cestah.

Danes bo sprva oblačno s padavinami, dež bo v notranjosti Slovenije prešel v sneg do nižin. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Sredi dneva bodo padavine od severa postopno ponehale, popoldne in proti večeru se bo pričelo jasniti. Popoldanske temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 7 °C.

Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem ob burji okoli 0 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

Vir: PIC, ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj