Na vsebino

Kmalu pričetek izgradnje ceste v Križevski vasi

V zadnjih letih se v Metliki srečujemo s prometnimi zastoji v poletnih mesecih in v času praznikov, ki poslabšujejo prometno varnostno situacijo na celotnem cestnem omrežju državnih in lokalnih cest in onemogočajo učinkovito opravljanje nalog policije in dostop do stanovanjskih objektov lokalnemu prebivalstvu.

Z Ministrstvom za notranje zadeve in Ministrstvom za infrastrukturo smo pristopili k izvedbi vseh potrebnih aktivnosti za rešitev prometnih zastojev, zato bomo v kratkem pričeli z izgradnjo cestne povezave od priključka na R1-218/1211 Metlika – Podzemelj do Križevske vasi.

Predvidena je izgradnja ceste dolžine 675 metrov in širine štirih metrov v asfaltni izvedbi, odvodnjavanje padavinskih vod iz vozišča in priključkov z ustreznimi navezavami.

Vrednost vseh del znaša 260 tisoč EUR, od tega bo občina zagotovila tretjino sredstev, razliko pa Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za infrastrukturo.

Dela bosta izvajala Kop Brežice, d. d. in Komunala Metlika, d. o. o. Izvajalska pogodba je bila podpisana 11. 4. 2022. Dela se bodo pričela v kratkem in bodo trajala 100 dni.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj