Na vsebino

Letni zbor članov OOZ Metlika

Po dveh letih prekinitve zaradi korona razmer so se obrtniki in podjetniki, člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika, spet srečali v živo. Prisoten je bil tudi župan Darko Zevnik.

Predsednica mag. Tatjana Adlešič je povzela aktivnosti zbornice v štirih letih njenega mandata. Poudarila je zgodovinsko pomembno in vzorno vlogo, ki jo je obrtna zbornica odigrala v času korona epidemije. S svojimi predlogi in aktivnostmi je namreč odločilno prispevala k temu, da so podjetniki pridobili številne državne pomoči, tako zase kot za svoje zaposlene. Člani so zelo cenili hitre in predvsem točne informacije, ki smo jih večkrat pošiljali tudi v soboto popoldne ali na praznični dan, pač takoj, ko so bile novosti uradno objavljene. Pozabiti ne gre še na aktivnosti glede zaščitnih mask, ki smo jih na obrtnih zbornicah delili dvakrat in to v času, ko je bila epidemija na vrhuncu in so bili praktično vsi za stranke zaprti. Izpostavila je še dobro sodelovanje z Občino Metlika in odlično obiskano novo spletno stran zbornice, kar bi veljalo še boljše izkoristiti za promocijo članov.

Na srečanju je bilo podeljenih 38 priznanj članom za 10, 20, 30 in 40 let opravljanja dejavnosti, tudi tistim, ki so jubilej praznovali v minulih dveh letih.

V sodelovanju z domačimi obrtniki in podjetniki ter z OŠ Metlika in Podzemelj je zbornica uspešno izvedla še promocije deficitarnih obrtnih poklicev v okviru projekta OBRTNA POT. Po odličnem odzivu je 10 skupin učencev spoznalo 5 poklicev. Posebna priznanja ambasador poklica so prejeli: Andrej Kavčič za poklic slaščičar, Andrej Kramarič za poklic mizar, Matjaž in Petra Pešelj za poklica kuhar in natakar, Frank Bezek za poklic avtoserviser in Miha Adlešič za poklic mehatronik operater.

V sklopu zbora so bile izvedene tudi tajne volitve poslancev v Skupščino OOZ Metlika za mandatno obdobje 2022 – 2026.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj