Na vsebino

Zaključek Knjižnih moljčkov s predstavo »To ni pika!«

V četrtek, 14. aprila, smo z ogledom lutkovno-igrane predstave z naslovom To ni pika! v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU iz Ljubljane, v Kulturnem centru Semič zaključili srečanja v bralnem klubu Knjižni moljček za šolsko leto 2021/2022.

Prireditev je organizirala Knjižnica Črnomelj v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič ter ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič, ki sofinancirata bralni projekt že vrsto let.

Šolsko leto 2021/2022 je bilo uspešno in veseli smo, da smo vsa srečanja lahko izpeljali v živo. Na naših mesečnih srečanjih v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič smo se družili z različnimi pravljicami, se igrali, peli, plesali in likovno ustvarjali. Prisluhnili smo imenitnim predavanjem odličnih strokovnjakov. To so bili: dr. Miha Kovač s predavanjem Berem, da se poberem, dr. Barbara Turk Niskač s predavanjem in razstavo z naslovom Med igro in delom ter mag. Katarina Kesič Dimic s predavanjem Vzgajati prince, princeske?

Na zaključno prireditev so bili povabljeni vsi knjižni moljčki (56 otrok), ki so v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič v petih skupinah obiskovali mesečna pravljična srečanja. Podelili smo 35 priznanj knjižnim moljčkom, ki so sodelovali v projektu Tudi doma beremo in ustvarjamo! in doma skupaj s starši prebrali pet pravljic, nato narisali pet risbic in si tako pridobili naziv NAJ- MOLJČEK. Vsakemu prejemniku priznanja sva knjižničarki izdelali lutko na palici – velikonočnega zajčka, ki v sebi nosi zgodbo s skrivnostnim sporočilom, da smo vsi rojeni kot orli, zato se dvignimo od tal in svobodno poletimo.

V nadaljevanju sta v predstavi nastopila dva izvrstna igralca oz. animatorja lutk Ana Špik in Anže Virant. Predstavila sta nam zgodbo o dečku in deklici, ki se igrata s črkami, s katerimi sestavljata svoji imeni. Med igranjem s predmeti odkrivata nove črke in z njimi potujeta med deželami črk, kjer vsaka živi po svoje. Predstava je najmlajšim nevsiljivo prikazala razmerje med črko-simbolom in pomenom-zvokom, ki ga ta nosi, hkrati pa nas je popeljala v zabavni svet lutk.

V septembru 2022 bo v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič ponovno potekal vpis v Bralni klub knjižni moljček za šolsko leto 2022/2023. Primeren je za otroke od 3. do 7. leta. Že zdaj prijazno vabljeni k vpisu!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj