Na vsebino

Knjižnica Črnomelj in Teden pisanja z roko 2019

Leto je naokoli in pred nami so novi izzivi in projekti. Med njimi je tudi Teden pisanja z roko, ki ga organizira Društvo radi pišemo z roko in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju s šolami, knjižnicami, medgeneracijskimi centri in drugimi ustanovami.

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je spretnost, ki jo razvijamo z vajo. Znano je, da možgani bolje delujejo pri pisanju z roko, kot pa pri pisanju z računalnikom in informacija, ki jo napišemo z roko, se dlje časa zadrži v spominu. Dognano je tudi, da tisti, ki pišejo z roko, pišejo besedila hitreje, bolj strnjeno, imajo več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Teden pisanja z roko je letos potekal od 21. do 25. januarja. Letošnja osrednja tema je bila pisanje posvetil v knjige. Knjiga, ki jo podarjamo ali jo dobimo v dar, je bolj osebno darilo, če vanjo napišemo posvetilo.

V okviru Tedna pisanja z roko so Knjižnico Črnomelj tudi letos obiskali učenci devetih razredov OŠ Mirana Jarca. Učencem smo predstavili projekt in jih seznanili o pomenu pisanja z roko. Ob diaprojekciji smo se sprehodili skozi zgodovino pisanja in pisav. V nadaljevanju so učenci sami z roko napisali posvetilo v knjigo, ki so jo dobili v dar, na dopisnice pa so napisali: To je moja pisava. Kakšna pa je tvoja?

Skupaj smo preživeli prijetno, zanimivo in poučno dopoldne.

Projektu pa so se pridružili tudi stanovalci Doma starejših občanov Črnomelj, ki so na razglednice napisali različne želje in misli. Hvala vsem za sodelovanje v projektu.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj