Na vsebino

Komunalne storitve dražje tudi na Semiškem

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Podobno kot dan prej njihovi črnomaljski kolegi, so tudi semiški občinski svetniki na včerajšnji seji sprejeli elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občini. Tega so na Komunali Črnomelj zaradi izreden rasti cen energentov in materialov ter višjih stroškov dela, pripravili prej kot običajno. Mesečni zneski na komunalni položnici bodo tako ob nespremenjeni subvenciji za omrežnino za štiričlansko družino višji za 2 do 3 evre. Svetniki večjih pripomb na podražitev niso imeli, direktor Komunale Črnomelj Samo Kavčič pa je ob tem opozoril, da lahko na cene komunalnih storitev vplivajo tudi občani sami z doslednim ločevanjem odpadkov. Če odpadki niso pravilno ločeni je namreč njihova obdelava posledično dražja, plačamo pa jo uporabniki.

Svetniki so dokončno potrdili tudi letošnji občinski proračun v višini 5,9 milijona evrov. Od prvega branja so prejeli kar nekaj predlogov k proračunu, pa tudi dva amandmaja, ki bi zahtevala zadolževanje občine v višini pol milijona evrov, vendar nista bila sprejeta.

Dokončno so sprejeli tudi Strategijo razvoja občine Semič do leta 2030 s podrobnejšim načrtom razvoja turizma, na katero so prejeli številne pripombe. Kot je povedala županja Polona Kambič gre za dolgoročen dokument, ki se bo v prihodnjih letih zagotovo še spreminjal, zato s sprejetjem strategije ni bilo smiselno več odlašati.

Svetniki so poleg tega obravnavali tudi poročila o realizaciji letnega delovnega načrta Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič in Glasbene šole Črnomelj za šolsko leto 2020/21 ter letnega delovnega načrta obeh zavodov za šolsko leto 2021/22. Sprejeli so tudi letna program športa in ljubiteljske kulture v občini za letošnje leto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj