Na vsebino

Konec pouka in obeležitev dneva državnosti

Na Srednji šoli Črnomelj smo danes zaključili s poukom v šolskem letu 2022/23. Ob 10. uri smo se zbrali v medioteki šole in počastili prihajajoči praznik – dan državnosti, ravnateljica, Darja Bremec, pa je z razredniki podelila pohvale in priznanja za odličen uspeh.

Slavnostni del programa sta povezovala Lea Pavliha (2. aG) in Filip Peteržinek (1. aG), ki je v vlogi Otona Župančiča prebiral njegove misli o rodni Beli krajini, jeziku, poeziji … Župančičeve misli so bile tako rdeča nit kulturnega programa, saj so ga z recitacijami njegovih pesmi popestrili recitatorji iz 1. aG – poleg Filipa še Neja Žabčić Grabrijan in Adam Drakulić. Za glasbeni točki je poskrbel trio »Prvič skupaj« - Tadej Klevišar, Žan Plut in Žan Štukelj iz 2. ST.

Profesor športne vzgoje, Brane Adlešič, je tudi letos razglasil najboljše športnike – naj športni razred je postal 2. aG, pokala za naziva naj športnik in naj športnica šole pa sta prejela Maj Adlešič (2. aG) in Eva Mavsar (3. aG).

Da so mikrofoni dobro delali, sta poskrbela Bor Kunič in Gal Dragoš (3. aG).

Po prireditvi je sledila podelitev spričeval v matičnih učilnicah.

Vsem dijakom želimo lepe počitnice in na snidenje spet septembra!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj