Na vsebino

Kostanjev piknik belokranjskih veteranov

Belokranjski veterani vojne za Slovenijo vsako jesen organiziramo družabno srečanje – kostanjev piknik. Tudi minulo soboto smo se v lepem številu zbrali na priljubljeni semiški pohodniški točki – na 547 metrov visokem Smuku nad Semičem, v tamkajšnjem lovskem domu.

Poleg belokranjskih veteranov so nas s svojim prihodom razveselili tudi veterani iz sosednjih združenj: iz Dolenjske, Kočevja, sosednje Hrvaške (Ozalj – Žakanje). Povabilu so se odzvali tudi podpredsednik krovne organizacije VVS Marjan Grabnar, poslanec v Državnem zboru Janko Veber, župan občine Metlika Darko Zevnik, podžupan občine Semič Bojan Jakša, podžupan občine Črnomelj Štefan Misja, predstavniki vojašnice Franca Uršiča v Novem mestu, člani Zveze slovenskih častnikov Metlika, člani ZZB za vrednote NOB Črnomelj in Semič.

Ob obvezni malici in pečenem kostanju smo pokušali tudi letošnji mošt, ki so ga veterani – vinogradniki nesebično delili s svojimi tovariši. Seveda je zazvenela tudi harmonika in ubrana pesem iz veteranskih grl.

Tudi letošnje srečanje je imelo športni pridih. Veterani smo se pomerili v šaljivih disciplinah: lovili smo »ribe« iz pivskega zaboja in vlekli terenski avtomobil.

Druženje je vključevalo tudi humanitarno noto: s tekmovanjem v ocenjevanju višine obešenih suhomesnatih dobrot smo zbrali 175,00 EUR za zdravljenje hudo bolnega dečka Nika Ledinskega iz Črnomlja.

Ob koncu srečanja smo družno ugotovili, da so tovrstna neobvezujoča druženja zelo dobrodošla za negovanje tovarištva med veterani, saj leta hitro tečejo in marsikateri spomin iz časov obrambe nove države je že izgubljen, pozabljen. Obljubili pa smo si še, da bo vsako naše naslednje srečanje imelo tudi humanitarni pridih.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj