Na vsebino

Kraška učna pot od Lebice do Krupe in naprej

Kraška učna pot s Trate pri Semiču.
Kraška učna pot s Trate pri Semiču.

Učna pod vodi po plitvem krasu po zaledju reke Krupe in ob sami reki. Predrti kraški svet s številnimi vrtačami, manjšimi izviri, kamnitimi gmajnami, steljniki, steljniškim gozdom, naravno ohranjenim gozdom gradna in belega gabra ter reko Krupo je izjemna učilnica v naravi. Na učni poti so tri manjše kraške jame: vodna kraška jama Lebica, Malikovec in Judovska hiša, ki je edina potrjena paleolitska jamska postaja v Beli krajini. Pot je bila v letu 2019 obnovljena in obogatena z visečo brvjo. Izvir je življenjski prostor svetovno znane jamske školjke kongerije. Pohod po celotni poti traja 4 ure.

Na fotografijah so: Kraška učna pot s Trate pri Semiču, Kužno znamenje, pogled iz kraške jame Malikovec, Vodenica pri Brstovcu, Vinji Vrh pri Semiču s cerkvijo Sv. Trojice, izvir reke Krupe in Krupa, brv preko reke Krupe, Judovska hiša, izvir jamske školjke in izliv reke Krupe v Lahinjo.

Vir: Odkrijte Belo krajino

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj