Na vsebino

Kulturni dan v beli Ljubljani

Na zanimiv in poučen izlet smo se 4. in 5. razred matične šole ter 3. in 4. razred podružnične šole odpravili v petek, 10. novembra.

Najprej smo si v Lutkovnem gledališču Ljubljana skupaj ogledali muzikal Čarovnik iz Oza. Predstava nas je popeljala v čarobni svet, poln dogodivščin, prijateljstva in nenavadnih bitij. Otroci so bili očarani nad barvitostjo scenografije, živahnostjo glasbe ter pristnimi in čustvenimi igralci.

Četrtošolci smo se nato podali na potovanje skozi čas, saj smo si v Šolskem muzeju ogledali učne pripomočke iz različnih zgodovinskih obdobij. Prelevili smo se tudi v učence iz preteklosti in na lastni koži izkusili strogost tedanjih učiteljev. Petošolci pa so se z vzpenjačo povzpeli do ljubljanskega gradu, kjer so spoznali razburljivo in pustolovsko življenje srednjeveških vitezov.

Ljubljana nam je ponudila veliko novih, zanimivih in poučnih stvari, pa vendar nam je srce zaigralo, ko smo se vrnili v našo domačo Belo krajino.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj