Na vsebino

Kulturni dan v Ljubljani - 4. in 5. razred

V torek so imeli učenci 4. in 5. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič ter učenci 3. in 4. razreda podružnične šole Štrekljevec kulturni dan.

Preživeli so ga v Ljubljani, kjer so si v Lutkovnem gledališču ogledali napeto detektivsko predstavo Emil in detektivi. Gledališko igro je režirala Ajda Valcl po zgodbi nemškega pisatelja Erich Kästnerja iz leta 1929.

Razredi so se razdelili v skupine in si vodeno ogledali Narodno in univerzitetno knjižnico, ki je nastala po načrtu znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika.

Učenci 4. razreda in učenci podružnične šole so si nato ogledali Slovenski šolski muzej in bili prisotni pri učni uri naših babic in dedkov.

Učenci 5. razredov pa so se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad in se odpravili po grajskih poteh vojvode in poznejšega cesarja Friderika III. Habsburškega. Bolj podrobno so spoznali zgodovinsko vlogo mesta, obrambno funkcijo gradu ter značilnosti srednjeveškega življenja (navade, razslojenost družbe, oblačenje, higiena, prehrana …).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj